JP Ajax Search Mobile

Mötesplats för livsnjutare på hjul!

Godis i "Kakformen"

Bilder av sockerkaka med nutella började dyka upp på internet. Och då var vi ju tvungna
att prova att laga till denna variant i Omnian.

De flesta som bakar sockerkaka har ett favoritgrundrecept på smet och det fungerar bra att
använda sitt vanliga även till det här.

Nutella 2924

Börja med ett ganska tunt lager smet i botten av formen. Ringla över Nutella.
Varva sedan Nutella och smet 1-2 gånger. Avsluta så att du får Nutella högst upp.

Nutella 2928

Grädda på sparlåga i cirka 30 minuter.
Låt kallna några minuter och stjälp sedan upp kakan på ett fat. Som garnering pudra eventuellt över florsocker.
Ringla över Nutella.

Kan med fördel serveras med glass.

Om du inte är stolt ägare till en omniaugn eller vill laga hemma istället så gräddar du kakan i 175° i cirka 35-40
minuter i nedre delen i en vanlig ugn.

Nutella 2944

Smet:
2 ägg
2 dl socker
3,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
50 g smör eller margarin
1,5 dl mjölk

”Fyllning”:
1,5-2 dl Nutella.

Garnering:
Ev florsocker
Nutella

Till formen:
Smör eller margarin
Ströbröd
Smöra och bröa din Omniaugn.
Smält smöret.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner i smeten.
Tillsätt smält smör och mjölk och vispa tills smeten är jämn.
Värm Nutellan så att den blir mjuk.

Text: Jessica Ericsson-Hedlöf
Foto: Gomer

Husbilskompisar AB | 556434-2425
Stigen 1, 776 34 Hedemora
Telefon: 010 - 220 30 02
E-post: kansliet[at]husbilskompisar[dot]se
Support på portal & forum e-post och telefon vard. 9-19
Utgivningsbevis 2017-009 Ansvarig utgivare: Gomer Swahn