Godis i "Kakformen"

Bilder av sockerkaka med nutella började dyka upp på internet. Och då var vi ju tvungna att prova att laga till denna variant i Omnian. De flesta som bakar sockerkaka har ett favoritgrundrecept på smet och det fungerar bra att använda sitt vanliga även till det här.
Börja med ett ganska tunt lager smet i botten av formen. Ringla över Nutella.
Varva sedan Nutella och smet 1-2 gånger. Avsluta så att du får Nutella högst upp.
Grädda på sparlåga i cirka 30 minuter.
Låt kallna några minuter och stjälp sedan upp kakan på ett fat. Som garnering pudra eventuellt över florsocker.
Ringla över Nutella.
Kan med fördel serveras med glass.
Om du inte är stolt ägare till en omniaugn eller vill laga hemma istället så gräddar du kakan i 175° i cirka 35-40 minuter i nedre delen i en vanlig ugn.
Smet:
2 ägg
2 dl socker
3,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
50 g smör eller margarin
1,5 dl mjölk
”Fyllning”:
1,5-2 dl Nutella.
Garnering:
Ev florsocker
Nutella
Till formen:
Smör eller margarin
Ströbröd
Smöra och bröa din Omniaugn.
Smält smöret.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner i smeten.
Tillsätt smält smör och mjölk och vispa tills smeten är jämn.
Värm Nutellan så att den blir mjuk.
Text: Jessica Ericsson-Hedlöf
Foto: Gomer