JP Ajax Search Mobile

Mötesplats för livsnjutare på hjul!

Rekordintresse på camping-mässa

150 sålda fordon till ett värde av ca 120 mkr!

elmia 5

Pandemin har gett camping ett rejält uppsving, så pass att det uppstått en brist på fritidsfordon. På mässan Smaka på Camping på Elmia i Jönköping visade husbils- och husvagnsimportören Bergholm 111 fordon för cirka 7 000 besökare.

elmia 6

– Det är fantastiskt roligt att så många delar vår stora passion och vill vara en del av campinglivsstilen, säger vd Lars Bergholm.

Under fyra dagar mellan 14–17 oktober samlades cirka 7 000 besökare för att ta del av nyheter och favoriter bland husvagnar, husbilar och campervans. Och 150 av dessa hittade alltså ett nytt fordon på mässan. Under mässan visades ett flertal nya fordon för första gången i Sverige. Två av dessa var helelektriska husvagnen Knaus Sport E.Power Selection och husbilen Grand Empire från premiumvarumärket Morelo.

elmia 2

Det var första gången Bergholm arrangerade en egen mässa, detta när Elmia Husvagn Husbil ställdes in för andra året i rad. Med den egna mässan, Smaka på Camping, ville Bergholm tydligare skapa en atmosfär av campingliv genom liveunderhållning och ett matutbud i mässhallen.
– Det var ett stort intresse för våra mathäften som gav dig fyra tapasrätter i vår mässlounge och vi hade fullbokat på den dinnershow som hölls fredag och lördag. Detta är definitivt ett koncept vi tar med oss till framtida mässor på ett eller annat sätt, berättar Lars.

elmia 3

För Bergholm, som är en av landets största importörer av husvagnar och husbilar, ligger fokus just nu på att möta efterfrågan. Läget innebär att Bergholm i princip inte har något lager just nu utan säljer allt som kommer in direkt.
– En av våra viktigaste uppgifter just nu är att hjälpa till och hänvisa kunderna till de modeller som kan levereras snabbt. Vi har exempelvis ett antal fordon från Knaus på MAN-chassin som vi kan säkra leverans på innan sommaren 2022. Under mässan kunde dessa fordon provköras och det var stort intresse, förklarar Lars.

elmia

Mässan lockade ägare och spekulanter på lyxhusbilar
På mässan visades sju olika varumärken, från små campervans till familjevagnar och lyxiga husbilar. Unikt var att hela 12 fordon från premiumvarumärket Morelo visades på plats, fordon som innebär en investering på upp till 9 miljoner kronor. På grund av det samlades många nuvarande Morelo-ägare för att ta del av nyheterna.
– Det finns cirka 200 Morelo-fordon registrerade i Sverige och ungefär en fjärdedel av dessa var på plats på mässcampingen vid Elmia under helgen. Det var en häftig syn att se alla stora fordon på rad i solnedgången, säger Lars och avslutar:
– På mässan såldes en ny Grand Empire från Morelo, värd 8,5 miljoner kronor. Den rullar snart på de svenska vägarna.

elmia 7

Text: Bergholm
Bilder: Gomer/Husbilskompisar
Publicerad: 2021-10-18

Husbilskompisar AB | 556434-2425
Stigen 1, 776 34 Hedemora
E-post: kansliet[at]husbilskompisar[dot]se

Utgivningsbevis 2017-009 Ansvarig utgivare: Gomer Swahn - Logga ut