JP Ajax Search Mobile

Mötesplats för livsnjutare på hjul!

Nya husbilsplatser klara inför sommaren

På sommaren vill många uppleva friheten med husbilssemester. För att möta husbilsbesökarnas behov har ett antal förändringar gjorts på kommunens ställplatser. Dessutom finns nya korttidsplatser i centrum och en ny ställplats vid Helsingborgsvägen.

– Ängelholms kommun fortsätter utveckla ställplatser och parkeringar för husbilar. Inför årets säsong har vi fått många önskemål om korttidsparkering för att enklare kunna besöka Ängelholms centrum med husbil. Vi är glada att kunna tillmötesgå detta och möjliggöra att fler kan besöka våra butiker och fina stadskärna, säger Robin Holmberg (M), kommunstyrelsens ordförande.
Nytt för i år är nya korttidsparkeringar i centrum, en ny ställplats i anslutning till Helsingborgsvägen samt fler avgiftsfria parkeringstimmar på våra nuvarande ställplatser. Utöver det pågår arbetet för att skapa ytterligare ställplatser med god service på fler platser i kommunen.

Korttidsparkering för husbil i centrum
För de med husbil som vill göra kortare besök i centrum finns nu tre nya platser på Järnvägsgatan och tre platser på Norra kyrkogatan. Här är parkering tillåtet i högst 3 timmar i följd. Detta för att platserna inte ska användas för övernattning utan för kortare besök i centrum. 

Angelholm2
Streckade markeringar visar var det är skyltat för nya korttidsparkeringsplatser för husbilar på Järnvägsgatan och Norra kyrkogatan.

Ny ställplats i anslutning till Helsingborgsvägen
På en grusparkering i anslutning till Helsingborgsvägen ställs just nu 12 nya ställplatser i ordning. Här blir det tillåtet att stå med personbil klass II (husbil) mot en dygnstaxa. De tre första timmarna kommer vara avgiftsfria.

Angelholm3
Markering visar var den nya parkeringsplatsen för husbilar har gjorts i ordning.

Förändringar på befintliga ställplatser
I Ängelholm finns sen tidigare fyra kommunala ställplatser.
Arbingatan - 10 stycken ställplatser
Råbocka grusparkering - 8 stycken ställplatser
Valhallsvägen - 3 stycken ställplatser
Klitterhus grusparkering - 5 stycken ställplatser
Avgiftsfritt i tre timmar

En nyhet på ställplatserna Arbingatan, Klitterhus, Råbockas grusparkering och på Valhallsvägen är att de tre första timmarna nu är avgiftsfria om du använder Parksters app, sms eller parkeringsskiva. Efter de tre första avgiftsfria timmarna är ställplatserna avgiftsbelagda. Taxan är då 150 kr/dygn. I Parkster-appen och via sms anger du zonkod 4824.

Bredare ställplatser på Arbingatan
På Arbingatan planeras det för att göra ställplatserna bredare, det innebär att antalet platser kommer att minska från tio till sex stycken. Anledningen till att platserna ska breddas är på grund av brandsäkerhet.

Text, bild & kartor: Ängelholms Kommun
Publicerad 2021-06-03
Husbilskompisar AB | 556434-2425
Stigen 1, 776 34 Hedemora
E-post: kansliet[at]husbilskompisar[dot]se
Support på portal & forum e-post och telefon vard. 9-19
Telefon: 010 - 220 30 02

Numret går till Husbilskompisar webbadministratör. Detta är inte numret ni skall ringa till ställplatser eller service.

Utgivningsbevis 2017-009 Ansvarig utgivare: Gomer Swahn