JP Ajax Search Mobile

Mötesplats för livsnjutare på hjul!

Härligt sensommarväder - och Halland har öppet!

Semestern må vara slut, men i Halland är havet ljummet, tempot lugnare och sommarkänslan lever kvar. Sensommaren är en härlig tid att njuta av uppfriskande dopp, vacker natur och picknick på stranden.
- Det är roligt att se att många klassiska sommarställen numera håller öppet långt in i september vilket gör att både hallänningar och besökare får möjlighet att förlänga den härliga sommarkänslan, säger Jimmy Sandberg, kommunikationsansvarig på Visit Halland.

Apelviken i Varberg är en destination som satsar lite extra på sensommaren. För andra året i rad har caféer, restauranger och boenden öppet hela september. Förutom Apelviken är Gottskär, Åsa, Läjet, Skrea Strand, Unnaryd, Simlångsdalen, Tylösand, Mellbystrand & Skummeslöv några platser där du kan njuta av sensommaren i Halland.
- Det händer mycket den här tiden på året. Förutom att många caféer och restauranger fortfarande är öppna är det även Skördetid i Halland, fortsätter Jimmy Sandberg. Då slår Halland upp sitt skafferi och gårdsbutikerna fylls med nyskördade läckerheter. Det bjuds också på skördefester, smakvandringar och kurser med fokus på mat och dryck.
Några halländska sensommartips:

Förläng sommaren på våra sommardestinationer
Många av Hallands sommardestinationer har öppet även i sensommartid. I Gottskär, Åsa, Apelviken, Träslövsläge, Skrea Strand, Unnaryd, Tylösand, Simlångsdalen, Mellbystrand & Skummeslövsstrand finns fina badplatser, olika aktiviteter, mysiga caféer och restauranger som gör det extra fint att besöka såhär års.
Kom hit över dagen eller boka in några nätter, packa badkläder och varma tröjor och fånga sensommaren i Halland. https://www.visithalland.com/s...
Vandra vid havet eller i skogen
Promenera längs havet på någon av alla fina stränder, eller bestig en vacker utsiktsplats inåt land. Här finns den populära Hallandsleden, flera kustnära vandringar som t ex Prins Bertils stig och vandringar i havsnära naturreservat. Missa inte heller Åkulla bokskog, som under sensommaren och hösten skiftar färg till vackert saffransgul.

Bo på camping eller stadshotell
Många av Hallands campingplatser har fortfarande öppet och flera av dem ligger precis vid havet. Perfekt för ett sensommardopp eller en picknick i sanddynerna.
För den som vill njuta av stadsmys och shopping finns många fina hotell att välja på: Varbergs stadshotell, Hamngatan 27 i Falkenberg, Laholms stadshotell eller helt nyrenoverade Hotell Mårtenson i Halmstad.

Testa surfing i bästa vågorna
Halland har några av Sveriges mest populära ställen för surf och nu när vindarna friskar i är förutsättningarna som allra bäst.

Här finns något för alla och för nybörjare kan ett äventyr på Stand up Paddleboard längs någon av Hallands åar passa fint. För den som vill känna på vågorna finns brädor för både våg- & vindsurf att hyra. Eller varför inte boka in dig på en kurs i kitesurf?

Njut av förstklassiga restauranger
I Halland finns restauranger och caféer i världsklass och under sensommaren är det lättare att boka bord på många av de populära ställena. Njut av en avslappnad gastronomisk upplevelse på Prostens pizza. Käka med stranden som granne på John's Place eller Brittas strandveranda i Apelviken. På populära Lilla Napoli äter du fantastisk napolitansk pizza och på Skrea matbruk bjuds du på en liten bit av Italien i Halland.
Restaurang Äng, Spiseriet, Knystaforsen, hemmakrogen Lis Mejeri och Cosa Table är andra tips du inte får missa.

Falkenbergs matdagar 3-5 september
Falkenbergs Matdagar är en fest, en hyllning, en upplevelse, en helg av njutning och kunskap, av kärlek och passion för mat. Ge dig ut på roadtrip i Falkenberg med omnejd och handla i gårdsbutiker, strosa i odlingar med självplock, fika på caféer och njut av skördetidsmenyer på restauranger.

Farmers market 11-12 september
Farmers Market är en skördefestival i halländsk Nashville-stämning med mat, musik, kreativitet och sköna möten. Här hyllas alla matproducenter som huserar i Hallands län med omnejd. Som besökare kan du handla, smaka på och njuta av lokala råvaror från producenter med passion i blick, uppleva musik från artister och möta designers från västkusten som säljer sina kreationer.

Tjolöholms skördefest 17-19 september
När skörden är bärgad blir det fest på godset! Möt och handla av lokala matproducenter och hantverkare och hälsa på gårdens djur. Godset är vackert dekorerat och det blir aktiviteter och upplevelser för hela familjen. Träffa lokala bönder, hälsa på lantgårdsdjur, lek i Tjolöholms lekby, provsitt lantbruksmaskiner och åk häst och vagn runt godset.

Smaka på Halmstad 17-18 september
Smaka, dofta, känn, lyssna och njut av smaker från Halmstad med omnejd under en tvådagars matfest mitt i stadens hjärta!
Under Smaka på Halmstad samlas några av Halmstads guldkorn under ett och samma tak med lokala producenter och livsmedelsförädlare i en tillfällig saluhall där du möts av dofter och varma intryck.

Norr om Varberg 18 september
Ta med dig vänner och familj och åk på utflykt till några av alla härliga företag ute på landet, norr om Varberg. Här hittar du caféer, hantverk, glass, grönsaker, gårdsbutiker och mycket mer. Allt är närodlat.

Text: Visit Halland
Bild: Joakim Lindström
Publicerad 2021-09-01

Husbilskompisar AB | 556434-2425
Stigen 1, 776 34 Hedemora
E-post: kansliet[at]husbilskompisar[dot]se
Support på portal & forum e-post och telefon vard. 9-19
Telefon: 010 - 220 30 02

Numret går till Husbilskompisar webbadministratör. Detta är inte numret ni skall ringa till ställplatser eller service.

Utgivningsbevis 2017-009 Ansvarig utgivare: Gomer Swahn - Logga ut