JP Ajax Search Mobile

Mötesplats för livsnjutare på hjul!

Göta kanal — en vinnare i år

Ovanligt många hemmasemestrande svenskar valde att besöka Göta kanal i år. Från midsommar så kan säsongen 2020 sammanfattas som ett enda långt högtryck, och flera av entreprenörerna längs kanalen vittnar om rekord, berättar Roger Altsäter vd på AB Göta kanalbolag.

Som ett av Sveriges i särklass största och mest välkända turistmål lockar Göta kanal årligen över 3 miljoner besökare och årets säsong var inget undantag. Trots rådande pandemi. Hela 36 % av alla vuxna svenskar har besökt Göta kanal det senaste året enligt en nygjord undersökning som kanalbolaget låtit göra.

– I år ökade antalet landgäster i snitt med ca 10 % jämfört med i fjol och på vissa populära platser upp emot 50 %, säger Roger Altsäter. När det gäller antalet fritidsbåtar så valde 20 % fler svenskar att semestra på Göta kanal i år jämfört med 2019. Vi såg tidigt att försäljningen av fritidsbåtsbiljetter till den svenska marknaden ökade. Svenskarna planerade för en sommar med båt och många hade en resa på Göta kanal på sin ”bucket list”, fortsätter Roger Altsäter.

– Det är också roligt att se att allt fler yngre besöker Göta Kanal i år, denna grupp som kanske vanligtvis reser utomlands har i år utforskat Sverige. Gruppen under 30 år har ökat med 20 % i år, berättar Roger Altsäter.

Text: Göta Kanalbolaget
Bild: Gomer
Publicerad 2020-10-22

Husbilskompisar AB | 556434-2425
Stigen 1, 776 34 Hedemora
E-post: kansliet[at]husbilskompisar[dot]se
Support på portal & forum e-post och telefon vard. 9-19
Telefon: 010 - 220 30 02

Numret går till Husbilskompisar webbadministratör. Detta är inte numret ni skall ringa till ställplatser eller service.

Utgivningsbevis 2017-009 Ansvarig utgivare: Gomer Swahn - Logga ut