JP Ajax Search Mobile

Mötesplats för livsnjutare på hjul!

5-stjärnig husbil från Renault

Renault är inte bara smarta bilar och rymliga skåpbilar. Snart kommer även femstjärniga husbilsupplevelser. Möt Nya Hippie Caviar Hotel, ett husbilskoncept på el baserad på Nya Renault Trafic.

Effekterna av pandemin i världen har varit otaliga. De flesta har varit riktigt dåliga, men det finns också positiva effekter. När världen har stängt ner runt omkring oss - har vi utforskat vårt eget land och ”hemestrat”. Skogarna vimlar av vandrare, campingplatserna är fulla till bristningsgränsen och många fler campare är ute på vägarna i sina husbilar och husvagnar.

Nu lanserar Renault en femstjärnig husbilsupplevelse som kan konkurrera med de mest hippa hotellen – men du riskerar inte att vistelsen ställs in. Med konceptbilen Hippie Caviar Hotel, som går på 100% el, får du en femstjärnig upplevelse med bland annat en takterrass och mjuka fåtöljer, och friheten att köra dit du vill.

Husbilen är baserad på Nya Renault Trafic, som lanseras nästa år. Den har ett kraftfullt och uttrycksfullt framparti som även syns i Renault Trafics nya design. Syftet med lyxhusbilen är att betona att Renault håller på att utveckla en rad VIP-skåpbilar byggda för skräddarsydda individuella lösningar. Dessutom är det hippa husbilskonceptet en föregångare till den elektriska versionen Nya Renault Trafic som lanseras nästa år, 2022.

Inspirationen har hämtats från Renaults ikoniska husbil Estafette, som var före sin tid och tilltalade särskilt de första surfarna – en ovanlighet på den tiden – och familjer som älskade natur och äventyr. Estafette var välutrustad med bänksäten som omvandlas till våningssängar, en kokvrå med 2 spisplattor, kylskåp och ett borttagbart bord – den här minibussen från 60-talet kunde ses på vägarna i Frankrike och Europa.

Den nya husbilen Hippie Caviar Hotel är enkel att parkera och lätt att köra, eftersom den bygger på de befintliga kompakta måtten på en Renault Trafic. Nu är det ju en konceptbil, därav de djärva färgerna och det exotiska materialet i bilen, som har premiär den 27 augusti på Düsseldorf Motor Show.

I hytten är den målad med en vacker vattengrön färg, medan instrumentpanelen är uppiffad med detaljer av exklusivt läder. I vardagsrummet är färgen silvergrå och exklusiva trädetaljer och naturliga växtfibrer har använts i inredningen.

Flexibilitet är ett nyckelord i alla feta husbilar - även i Nya Renault. Bänkstolarna kan omvandlas till en bekväm säng, med bakluckan öppen med och med inbyggda gardiner har du ett rum skyddat mot regn och vind. Och ovanpå bilen finns en takterrass med fåtöljer och soffbord.

Men det slutar inte här. På hotell kan du beställa rumsservice med frukost och middag, på Hippie Caviar Hotel kan du beställa en smart container med dusch, toalett och en inbyggd återlämningsbox. Allt levererat dit du tänker köra. Och om du behöver det - kan du också få cyklar levererade.

Det finns inga priser och lanseringsdatum ännu på Hippie Caviar Hotel
https://www.renault.se/konceptbilar/hippie-caviar-hotel-showcar.html

Text & Bild: Renault Group
Publicerad 2021-08-24

Husbilskompisar AB | 556434-2425
Stigen 1, 776 34 Hedemora
E-post: kansliet[at]husbilskompisar[dot]se
Support på portal & forum e-post och telefon vard. 9-19
Telefon: 010 - 220 30 02

Numret går till Husbilskompisar webbadministratör. Detta är inte numret ni skall ringa till ställplatser eller service.

Utgivningsbevis 2017-009 Ansvarig utgivare: Gomer Swahn