JP Ajax Search Mobile

Mötesplats för livsnjutare på hjul!

Frankfurt - mer än bara en flygplats

Så ligger man här igen då bredvid sin 3.5åring som precis somnat, på en camping någon stans i Tysklands inland. Eller nja det lät ju nästan inte som om jag visste var vi är någon stans, men si det vet jag, nu... värre var det lite tidigare under eftermiddagen. Men det får jag nog återkomma till...

Natten på förra stället var helt underbar, eller som de lokala invånarna skulle uttryckt det, wonder sjön eller iallafall fall något i den stilen!

Även om det regnade i Malmö, så var det varmt som ångbastun på Valhallabadet. För er som inte vet vad det är så är det ett rätt litet rum där någon sitter utanför någonstans och har ett par vattenkokare igång men de har lixom fibblat med avstängningen så det ångar ur pipen hela tiden. Så leder man in den ångan i det lilla rummet, så sitter man där och pinar sig själv! Så då har vi kanske gjort klart för alla att det var rätt varmt i Malmö med andra ord. Men så till förra natten var det så tom en eskimå hade trivts! Iallafall om hade han hade nyttjat stället som nudistcamping...

Det var första kvällen på ett par månader som fleece tröjan kom till användning! I ett obevakat ögonblick råkade dock munnen skvallra för ungarna att det fanns en pool på campingen och som ordspråket lyder, ”är huvudet dumt får kroppen lida” så var det bara att trava dit för ett kvällsdopp... Fy fan va kallt isbjörnarna måste tycka det är när de nu måste tillbringa mer och mer tid i vattnet allt eftersom isarna drar sig tillbaka.... för i den poolen hade minsann precis islossningen varit men va gott man sover när det är svalt! Så vaknade jag av mig själv, sneglade på klockan med förhoppningen att med gott samvete vända mig om och somna om ett par timmar. 08:10... men va FN, jag hade ju beställt bröd till kl 08:00! 


SlitenUt

Eller jag trodde jag beställt det iaf. Lilleman vaknar och får i uppdrag att följa med och se om det finns något och tro det eller ej, det blev bröd! Och riktigt gott var det med! Den här dagen kan bara bli bra tänker jag när jag klafsar ut på mattan framför diskbänken! Eftersom vaktmästaren (läs chauffören, barnpassaren osv, dvs jag själv) hade tagit semester igår efter körningen kan bara konstateras att mattan i bilen börjar låta som en hjortronmosse i Norrland framåt midsommartid pga den tidigare nämnda vattenläckan. Men har man semester så har man! Man får se det positiva i att fötterna blir rena samtidigt som man står och lagar mat... Vattenläckan ja. Ja den har tilltagit under dygnet men är fortfarande under kontroll så den får vara för stunden för nu måste vi iväg!

Medan frun och två barn irrar omkring som ekorrar i en mataffär i juletid på jakt efter soptunnan, som visar sig stå 15meter från bilen bakom ett plank, passar jag på att graciöst glida ner med bilen mot vattenfyllningen och gråvattentömningen!
Blir varse att stödbenen visst var nedvevade på prov när jag trasslar in fötterna i veven som ligger på pedalerna! Ärligt talat, tack snälla ni som tipsade i Husbilskompisars facebookgrupp att man skulle lägga veven vid förarstolen när stödbenen är nere! Annars hade nog campingägaren blivit lite purken om hans camping gjorts om till potatisåker!

Nå väl väl på plats klingar ytterligare ett tips från facebookgruppen  att man skall ha egen slang med sig för man vet inte var den fasta slangen varit! Har därför införskaffat två sånna gröna slangar som lixom drar i hop sig (som, ja ungefär som det blir efter ett kallt kvällsdopp utan att gå in på några detaljer), när de inte har något vattentryck! En kort typ 5 m och en 15 m.
Den korta räcker! Så när tanken är full stänger jag av munstycket och slangen blir stenhård och säkert 7 meter lång... innan jag hinner fundera så mycket mer så blir den i änden jag håller i ca 20 cm grov... Med en reflex som en oljad blixt kastar jag slangen på marken och springer som om ett helt infanteri skulle vara ute efter mig, samtidigt ser jag i ögonvrån en kaskad av vatten! Vilken jävla tur att bildörren var stängd!

Nu tänker jag så klart inte berätta var jag köpt denna eminenta idiotslang, för att inte hänga ut någon speciell butik, hur som nu är min fem meters slang bara 1 meter för utan munstycket i änden blir det inget tryck och då är således slangen ihopkorvad... totalt värdelöst för då kan jag lika gärna lägga omkull bilen och fylla direkt från vattenutkastaren istället! Men jag har en 15 m slang kvar men då får jag nog införa skyddszoner om jag använder den!

Jag fick en fråga idag på Facebook om det verkligen är sant att det jag skriver om händer, ja jag har själv ställt mig samma fråga flera gånger kan jag säga, men jo det är sant! Sen att jag kanske målar upp bilden något mer dramatiskt i dessa texter är mer för berättelsens skull! Tex så var det såklart inte ett helt infanteri som sköt efter mig när slangen blåste upp sig, det var såklart en saltning av historien, men händelsen sig har hänt liksom det andra sakerna jag berättat om. Tog en bild på min egna lilla hjortronmyr när jag läste om tvivlen, skall se om jag i desperation slängde slang helvetet eller om den hamnade i garaget.. Bevis på hur lastbilstutan lät har jag tyvärr inte! Skall bli bättre på att dokumentera, jag lovar!

Nå väl, då dagen börjat lika bra som tidigare dagar hade jag inga större förhoppningar på att det skull bli en Walk in the park resten av dagen men så jag bedrog mig!
Lyckats både att tanka i rätt tanklock och köra utan att ställa till med någon oreda (så vitt jag vet), men så var det det här med att vara på ett ställe och tro man är på väg någon annan stans! Ni som kört i Tyskland suckar säkert, skakar på huvudet och funderar på hur korkad man kan vara, men någon stans strax norr om Frankfurt hände det! Min kompis GPSen berättade tydligt för mig att jag skulle åka väg A7 mot München. Sneglande med ena ögat på skärmen och det andra på trafiken fullföljde jag vår gemensamma plan! Helt plötsligt ser jag hur hon ändrat sig och helt plötsligt påstår att jag är på väg åt fel håll! Men va fan det stod ju A7 och 88 på skyltarna och på GPSens skärm! Jag begriper fortfarande inte varför hon fick för sig att helt plötsligt ha den otrevliga tonen om att jag borde svängt av!

Nu är goda råd dyra! Så tänkte jag på er som skriver om Google Maps. Så innan hon hade tänkt klart så visste jag att det går i varje fall fortfarande söder ut och tillslut presenterade hon en alternativ väg till mig och vi var åter vänner och kunde lägga gammalt groll bakom oss... men jag är fortfarande inte helt övertygad om att hon inte gjorde detta bara för att djävlas lite med mig! För som sagt var, förutom vattenslangen har dagen varit riktigt nice!

Så i kväll fick det bli till att bjuda familjen på biergarten med en schnitzel och en pilsner för att fira en härlig dag! På det följde en familjepromenad med Pokémon jakt!
Det är trots allt semester och va fan gör det att man blir lite blöt om fötterna ett dygn till??

Text och bild: Michael Wall

Michael Wall är sommarens gästskribent. Till vardags jobbar han med fartyg och säkerhet.
Så snart tid finns upptäcker han omvärlden och livet i husbilen, då tillsammans med hustrun Ingela och sönerna Adam (7,5) och David (3,5).
Eller som han själv uttrycker det ”Den nakna berättelsen om husbilslivet med familjen, GPSen och lite vanligt oflyt”.

Vill du läsa fler artiklar av Michael kommer de publiceras här efter hand: 
https://www.husbilskompisar.se/gastskribenter

Husbilskompisar AB | 556434-2425
Stigen 1, 776 34 Hedemora
E-post: kansliet[at]husbilskompisar[dot]se
Support på portal & forum e-post och telefon vard. 9-19
Telefon: 010 - 220 30 02

Numret går till Husbilskompisar webbadministratör. Detta är inte numret ni skall ringa till ställplatser eller service.

Utgivningsbevis 2017-009 Ansvarig utgivare: Gomer Swahn