JP Ajax Search Mobile

Mötesplats för livsnjutare på hjul!

Rundvik - Båtklubb med potential

På väg söderut på E-4:an började det bli dags att hitta nattläger. Ofta blir det en P-plats, badplats eller något naturområde. Men just den här kvällen gjorde sig den där tanken som man så sakta fyller på sig påmind, det var dags för en tömning, alltså en camping eller ställplats.

RundvikKarta

DJI 0034

När jag passerat Nordmaling stannade jag till och kollade i vår karta om det fanns några vettiga alternativ. Rundviks Båtklubb dök upp och tömning hade dom. Perfekt för mig eftersom jag inte varit där tidigare, nu skulle vi få lite bilder till ställplatslistan på webben och jag en tom tank. Det som gjorde mig lite osäker var att det bara fanns fem platser och klockan hade passerat sex på kvällen. Äh! Jag chansar, väl framme såg det först fullt ut men bra grabbar skall ha tur, plats tre i mitten var gapande tom. Där tog jag nattläger.

DJI 0036

Båtklubbar kan ju vara lite si och så, en del bjuder med armbågen utan något engagemang. Där är vi bara ett sätt att tjäna extra kosing, lägga energi på att göra det riktigt bra bryr man sig inte om. Rundviks Båtklubb hör inte till den kategorin. Här har man planer vill jag lova. En pir till, fler ställplatser och på lite sikt kanske ett större servicehus. Det man har idag är i slutfasen av ombyggnad och innehåller det du kan önska, kök, disk, toa, dusch, tvättmaskin, ja allt är på plats. När det är dags för invigning kommer du även att hitta en bastu i huset. Latrintömning finns men än har man inte löst gråvattnet men det är på g.

IMG 3187

Norrland och dess bebyggare är lite annorlunda, en del säger att norrlänningen är lite tystlåten och tillbakadragen, något jag aldrig märkt av. När jag nosade runt lite tog jag en tur ut på piren som är vågbrytare till hamnen. Där längst ut satt två lokala förmågor vid ett rastbord och fiskade. Du skall inte tro att man blev hälsad med ett Hej! Nä, istället ”Ska du ha en pilsner” Å så blev det. När jag en och en halv timme senare lullade hem till bilen i skymningsljuset kom jag på att vi inte hade presenterat oss. Men trevligt hade vi och ibland är det så man möts och man skiljs, inte mer med det.

IMG 3197

Rundvik är en båtklubb med både själ, hjärta och hjärna. Med tiden skulle inte jag bli förvånad om det här blir en av de populäraste ställplatserna längs norrlandskusten. Rullar jag E4:an åt Nordmaling kommer jag inte att missa ett nytt besök. Rundvik får fyra husbilar, det här kommer att bli riktigt bra!

4

Text & bild: Gomer Swahn
Karta: Lantmäteriet
Mer info hittar du på klubbens webbsida. https://rundviksbatklubb.se
Publicerad 2023-07-21

Husbilskompisar AB | 556434-2425
Stigen 1, 776 34 Hedemora
E-post: kansliet[at]husbilskompisar[dot]se
Support på portal & forum e-post och telefon vard. 9-19
Telefon: 010 - 220 30 02

Numret går till Husbilskompisar webbadministratör. Detta är inte numret ni skall ringa till ställplatser eller service.

Utgivningsbevis 2017-009 Ansvarig utgivare: Gomer Swahn - Logga ut