JP Ajax Search Mobile

Mötesplats för livsnjutare på hjul!

Lilla Stigen - Sjönära ställplats och loppis

Ställplats Lilla Stigen har till och från varit på tapeten i vår Facebookgrupp. Många positiva inlägg och kommentarer. Självklart blir man nyfiken så i juni styrde jag kosan mot Färjelanda för att sedan fortsätta på väg 173.

IMG 2846

Ställplatsen ligger precis intill vägen så den är svår att missa. När jag rullar in möts jag av Camilla som hjälper mig hitta rätt och berättar allt jag behöver veta. Camilla är ena delen av ställplats Lilla Stigen som hon driver ihop med sambon Christian.

IMG 2859

Det finns totalt åtta ställplatser som alla har el och sjöutsikt över Bovattnet. Du kan förboka plats men inte någon specifik plats. Kostnaden med el är 200 :- (2023) 50:- för dusch och toa tillkommer. Det finns en kombinerad toa med dusch men för åtta ekipage räcker det ju till, gott och väl. Den kommunala badplatsen ligger på gångavstånd.

IMG 2832

Tömning och fyllning har du på området. Gråvattnet tömmer du med hjälp utav en vagn, lite trixigt om man är nybörjare. Har du tur hamnar du på ”gräddhyllan”, en av ställplatserna där du i ensam majestät har ännu bättre sjöutsikt och bokstavligt talat kan se ner på resterande besökare.

IMG 2838

Förutom ställplats driver Camilla och Christian loppis och second hand. Det är även där i kassan som du gör rätt för dig. Se till att du har gott om plats i bilen för här finns massor av godsaker, dessutom i två plan.

Image

Lilla Stigen är en mysig plats med ett engagerat värdpar som gör att man känner sig riktigt välkommen. Hund i bil funkar bra och det finns gott om ställen att rasta den fyrbente. Toa och dusch ligger uppför en monstertrappa som inte är direkt en dröm för någon med problem att ta sig fram. Gråvattentömningen kan uppfattas som lite bökig för en nybörjare och det är lätt att ”spilla över”

Summerar man allt blir det en stark trea för ställplats Lilla Stigen.

3

Text & utomhusbilder: Gomer Swahn
Loppisbild: Lilla Stigen
Publicerad 2023-08-11

Husbilskompisar AB | 556434-2425
Stigen 1, 776 34 Hedemora
E-post: kansliet[at]husbilskompisar[dot]se
Support på portal & forum e-post och telefon vard. 9-19
Telefon: 010 - 220 30 02

Numret går till Husbilskompisar webbadministratör. Detta är inte numret ni skall ringa till ställplatser eller service.

Utgivningsbevis 2017-009 Ansvarig utgivare: Gomer Swahn