JP Ajax Search Mobile

Mötesplats för livsnjutare på hjul!

Femton nyanlagda ställplatserna precis nere vid havet i Barsebäck

Om det inte är just vinterväder du är ute efter på husbilsturen är det naturligt att dra sig söderut vid denna tid på året. Vi drog oss till exempel till Barsebäck.
I stormvindar och hagel, men vi fick också sol och fin natur.

Fem minuter i sex befinner vi oss i Ängelholm och kommer på att vi vill övernatta på Barsebäck Camping som vi känner till sedan flera tidigare stopp där. Vi ringer och lyckas i sista minuten före stängning fånga receptionisten som lovar att lägga ut nyckelkort åt oss på ett säkert ställe. Skönt! Det regnar, det haglar, det åskar och innan vi är framme har mörkret lägrat sig. Vinden är konstant hård, och i byarna når den stormstyrka.

När jag tvingar upp sidodörren på vår plåtis framme vid campingens bom pressas jag nästan in i bilen igen av trycket från vinden. Men jag stångar mig ner till receptionen med ficklampan i handen och hittar nyckelkorten. Som inte fungerar. Säkert tjugo gånger för vi de båda korten över sensorn, men nej.
In som ett jehu på campingen, där vi skymtar ett par som är där för att vindsäkra förtältet till sin husvagn. En stunds förklaring, sedan har jag ett fungerande kort i handen och vi tar oss in.
Men elen, som vi var i trängande behov av, går också på kortet. Bobo finner på råd, hon ser att vår sladd räcker till en stolpe av äldre modell en bit bort från husbilsplatserna, så där tjuvar vi in oss.

Barseback 4

Nu står vi vid en av de femton nyanlagda ställplatserna precis nere vid havet. Det glädjer oss.
Barsebäcks Camping drar till sig en hel del säsongare, men här har campingens nya ägare valt att ge det mer rörliga campinglivet en chans att komma nära vattnet.
Den vindriktning som råder är gynnsam för oss; vi står med fronten mitt i vindögat och gungar inte till ens när kastbyarna kommer farande. Nu har vi en plats, vi har el, vi har värme från vår eldrivna fläkt och mat att laga. Nu är det gott att leva i husbil.
Receptionen öppnar klockan tio nästa dag så här i lågsäsong och det räcker för oss. Vi behöver givetvis inte betala något för denna första natt, vi får en ärligt uttryckt ursäkt och fyra duschar laddade på kortet. Bra det.

Barseback 3

Vi gillar Barsebäck för att den vindpinade naturen är så annorlunda mot det vi är vana vid från Mellansverige.
Vi gillar promenaden på två kilometer in till Barsebäcks hamn där vi kollar in hur de rika bor, men också det aktiva seglarlivet. På försommaren kunde vi följa VM-uttagningar i optimistjolle från småbåtshamnen, där det också finns en sommaröppen restaurang och glasskiosk.

Barseback 2

Tillbaka på campingen kan vi nu i slutet av september 2019, när de spännande vindarna kommer från nordväst, följa kitesurfarnas vackra dans från första parkett. Från den varma hytten i husbilen.
Barsebäck Camping och strand är under utveckling till det bättre, men det finns alldeles nya fläckar. En duschperiod är tre minuter och det kan mycket väl räcka, men inte när det tar en halv minut att få fram varmvatten.
Troligtvis ett lågsäsongproblem, men duschen kostar ju lika mycket oavsett tid på året. Men det värsta är ändå att du måste pinna tillbaka tillbaka till kortavläsaren en bit bort med ögonen fulla av schampo för att sätta igång en period till.
I övrigt har vi egentligen inga klagomål på servicen. Vi utgår ifrån att debaclet med kortet var en ”shit happens”-företeelse och det kan man inte döma ut en hel anläggning för.

Text: Margaretha Jonilson
Bild: Bobo Jonilson

www.nomadliv.se

Publicerad 2019-10-25

Husbilskompisar AB | 556434-2425
Stigen 1, 776 34 Hedemora
Telefon: 010 - 220 30 02
E-post: kansliet[at]husbilskompisar[dot]se
Support på portal & forum e-post och telefon vard. 9-19
Utgivningsbevis 2017-009 Ansvarig utgivare: Gomer Swahn