JP Ajax Search Mobile

Mötesplats för livsnjutare på hjul!

Ånge camping bygger ut

Rullar jag norröver är ett besök på Ånge camping alltid inplanerat. Den här lilla pärlan som husbilister verkar ha så svårt att hitta till. När jag var där i början av juli var det spöklikt tomt. Några få säsongare, jag och en husbil.

DJI 0142

Det är synd att inte fler hittar hit. Här finns alla faciliteter som du behöver. I det facila priset av 250 :- (2024) ingår el, tömning, fyllning, diskmöjligheter, tvättmaskin och så förstås toa och dusch. Servicebyggnaden är sliten men skinande ren.

Campingen drivs av en ideell förening och en renovering av servicedelen står överst på agendan.

DJI 0148

Själva navet på campingen är fiket där du även hittar servicehus och kök. Förutom camping hyr man även ut stugor och rum.

DJI 0146

DJI 0145

Campingen har en klassisk uppbyggnad med ett fält där man förgrenar ut sig på elplatserna runt grusrondellen. Det finns dessutom sju platser av lite mer ställplatskaraktär. Allt med bekvämt avstånd till servicefaciliteter.

IMG 4782

IMG 4784

DJI 0150

Inom campingområdet finns det en förening till, dom driver Sinnenas konstpark. En fast utställning där lokala konstnärer får låta kreativiteten flöda.
Det finns gott om platser att slå sig ner på för en stund av eftertanke och njutning.

IMG 4788

Miljön runt campingen är värd ett besök i sig. Det finns flera stigar och vägar som gör besöket minnesvärt även för våra fyrfota vänner.

DJI 0139

Under flera av mina besök har det donats och schaktats nere vid Ångesjön. Nu fick jag äntligen se resultatet. En fin liten hamn med båtplatser och sittplatser är klara. Det går utmärkt att ta med sig ett spö och pröva lyckan utmed piren. Det bästa av allt är nog ändå de sex nya ställplatserna en spottlängd från sjön. Grusad yta och alla med tillgång till el. Vem vill inte spendera en natt eller två i den här miljön.

IMG 3059

IMG 3063

Från början av juli och några veckor framåt är campingen extra värd att besöka. Då har man nämligen fiket öppet. Allt hembakt och ett utbud som är svårt att välja ifrån. För min del blev det äppelkaka, chokladkaka med vaniljsås, det blev ingen middag den kvällen.

Om Ånge camping har jag bara en sak att säga, åk dit. Så väl värt ett besök inte minst för att det är en komplett camping men med ställplatspris.
Ånge camping får fyra husbilar i betyg.

4

Text & bild: Gomer Swahn
Publicerad 2024-07-01

Husbilskompisar AB | 556434-2425
Stigen 1, 776 34 Hedemora
E-post: kansliet[at]husbilskompisar[dot]se

Utgivningsbevis 2017-009 Ansvarig utgivare: Gomer Swahn - Logga ut