JP Ajax Search Mobile

Mötesplats för livsnjutare på hjul!

Vakna upp omgiven av den tjeckiska naturen

Finns det något bättre än att vakna upp och höra fågelsång, fisk som hoppar i sjön och känna doften av skog?

Att campa är roligt och ännu roligare är det att uppleva campinglivet i Tjeckien.

CzechTourism Scandinavia and Finland

Runtom i landet finns ett flertal campinganläggningar med alla klassiska faciliteter både för er som reser med husbil, husvagn eller med eget tält. Vissa anläggningar erbjuder även mindre stugor och de flesta är belägna vid floder eller sjöar. Campingarna öppnar generellt i april, vissa inte förrän i maj och de flesta håller öppet till någon gång i oktober. Att hitta en campingplats i Tjeckien är ganska lätt. Två webbsajter vi rekommenderar är tjeckiska Camp.cz och eKempy, och dessa har all nödvändig information man kan tänkas behöva. Välja en camping utefter den geografiska regionen och när du bläddrar ner hittar du faciliteterna och prislistan.

Lägerelden är en ganska livlig och social tillställning i Tjeckien. Det är inte ovanligt att någon har en gitarr, således kan en kväll runt elden förvandlas till en allsångsfest.

Det enda kravet är att den som är sist ska se till så att elden är ordentligt släckt.

Tre olika campingförslag

Camping Lipno Modrin är en idealisk plats att tillbringa en trevlig semester vid Lipno sjön. Lägret ligger 1 km från staden Lipno nad Vltavou och har i flera år rankats som en av de mest populära och mest belagda campingplatserna i Lipno-regionen.

På pittoreska Klastersky Mlyn får du ett trivsamt välkomnande av den holländska familjen som driver campingen sedan 2007. Campingplatsen är helrenoverad och är öppen året om, vilket gör det till en idealisk plats för att utforska en av de mest vackra regionerna i landet nämligen det attraktiva bergsområdet Sumava.

Camping Klanovice är en ny campingplats som är välunderhållen med moderna faciliteter inklusive 2 stora pooler. Campingen är belägen intill Prags största skog och här finner du lugn och ro, med endast 30 minuter till en av Europas mest berömda städer. Bra och billig kollektivtrafik från ingången av campingen in till Gamla stadens torg. Ett perfekt ställe för att upptäcka magin i Prag & Böhmen.

CzechTourism is a state-funded agency of the Ministry for Regional Development. Its main activity is to promote the Czech Republic as an attractive tourist destination. More information is available at http://www.czechtourism.com

Husbilskompisar AB | 556434-2425
Stigen 1, 776 34 Hedemora
E-post: kansliet[at]husbilskompisar[dot]se
Support på portal & forum e-post och telefon vard. 9-19
Telefon: 010 - 220 30 02

Numret går till Husbilskompisar webbadministratör. Detta är inte numret ni skall ringa till ställplatser eller service.

Utgivningsbevis 2017-009 Ansvarig utgivare: Gomer Swahn