JP Ajax Search Mobile

Mötesplats för livsnjutare på hjul!

Du, en ovetande kurir?

När du är utomlands så tänk alltid på att ha lastluckor och dörrar låsta när du inte har fullständig uppsikt på dem. Tjuven kanske inte alltid stjäl utan tillför något, något som du absolut inte vill ha i bilen.

Tänk dig att du vid en tullstation på väg hem blir kontrollerad och tullaren hittar narkotika i din bil, fiffigt gömd i t.ex. lastluckan. Minst sagt knepig situation att hamna i eller hur. Nu tänker du kanske att risken inte är så stor, hur vet du det? Ännu har vi inte hört talas just om den här typen av smuggelsätt, men vad vet vi om de personer som hittills åkt fast i tullen och som förnekar att det har någonting med den hittade narkotikan att göra. Tänk om det i vissa fall faktiskt skulle vara sant, att någon obemärkt planterat knarket i deras bil vid rätt tillfälle innan bilen körts över gränsen.
Att sedan därefter lokalisera bilen och dyrka eller bryta upp luckan för att ta ut narkotikan torde inte vara speciellt svårt. Skrämmande tanke, hur skulle man förklara för tullaren att narkotikan de fann i min bil inte tillhör mig, vilken trovärdighet skulle det ha?

Som sagt, ha alltid luckorna låsta när du inte har full uppsikt över din bil. Skulle någon brutit upp en lucka under utlandvistelsen så nöj din inte med att bara kolla om något är stulet. Syftet kanske var något helt annat…..

Text: Björn Roos
Foto:Gomer

Husbilskompisar AB | 556434-2425
Stigen 1, 776 34 Hedemora
E-post: kansliet[at]husbilskompisar[dot]se
Support på portal & forum e-post och telefon vard. 9-19
Telefon: 010 - 220 30 02

Numret går till Husbilskompisar webbadministratör. Detta är inte numret ni skall ringa till ställplatser eller service.

Utgivningsbevis 2017-009 Ansvarig utgivare: Gomer Swahn