JP Ajax Search Mobile

Mötesplats för livsnjutare på hjul!

Swift kompletterar med äkta "Plåtis"

Swift Toscane 599 FB – ny ”plåtis” med samma höga säkerhetstänk och utrustningsnivå som sina större syskon! 
Uppmuntrade av försäljningsframgångarna i Sverige fortsätter nu Europas största varumärke för fritidsfordon, Swift, sin satsning i Norden.
Till årsmodell 2019 hoppar Swift Group på trenden med de mindre kompakthusbilarna, s.k. ”plåtisar”. Nu lanserar man en modell anpassad för den nordiska marknaden, Swift Toscane 599 FB.
 
Efterfrågan från kunder som vill ha mindre och smidigare husbilar ökar för varje år som går. Det blir allt tätare trafik på Europas vägar och det är ofta bökigt att ta sig in i trånga städer med en större husbil.
Ytterligare ett argument för ”plåtisar” är att dom fungerar bra som andrabil i vardagen. Fördelarna är många och husbilstypen har blivit väldigt populär.

Swift har valt att lägga sin första ”plåtis” för den nordiska marknaden precis under 6 meter. Längden 6 meter är ofta gränsen hos många färjebolag för en billigare färjebiljett, över 6 meter medför högre priser.
Även när man vill parkera sin husbil så är 6 meter lite av en gräns, över så blir det knepigt att få plats på en vanlig parkeringsficka

ToscaneKok

Nya Toscane 599 FB är en mycket väldisponerad ”plåtis” under 6 meter. Längst bak hittar vi en stor tvärställd säng som är uppfällbar för att skapa ett stort utrymme där cyklar och annat skrymmande kan förvaras under färd. Framåt i bilen finns det till vänster ett badrum med dusch, mitt emot en garderob samt ett kylskåp placerat i den högre och bättre ergonomiska arbetshöjden. Framför hittar vi ett välutrustat kök med bl.a. separat ugn och mitt emot en rymlig sittgrupp. Här sitter 4 personer bekvämt.

ToscaneSov1

ToscaneSov2

Vad är då speciellt med Swift Toscane 599 FB jämfört med övriga ”plåtisar” på marknaden? Visst är det många detaljer som är genomtänkta och även snyggt designade, såsom den smarta sittgruppen som är bäddbar till en tredje bädd och den sobra inredningen i skandinaviska färger.
Men viktigast på Toscane 599 FB är ändå det fundamentala som man hittar hos samtliga Swifts husbilar; den höga säkerhetsnivån och att bilarna är väldigt bra utrustade redan i standardutförande.

När det gäller säkerheten så är Toscane 599 FB (som övriga Swifts modeller) krocktestad med krockdockor, utrustad med säkerhetsramar i sittgruppens soffor, alla textilier och dynor är flamsäkra och chassit är standardutrustat med ESP, antispinn, ABS-bromsar, airbags o.s.v.
Även detaljen där bordet i sittgruppen rekommenderas att tas bort under färd och placeras i en egen avsedd transportplats finns i Toscane 599 FB. Hos Swift tas säkerheten på största allvar.

Text och Foto: Swift/SwiftNorden

Husbilskompisar AB | 556434-2425
Stigen 1, 776 34 Hedemora
E-post: kansliet[at]husbilskompisar[dot]se
Support på portal & forum e-post och telefon vard. 9-19
Telefon: 010 - 220 30 02

Numret går till Husbilskompisar webbadministratör. Detta är inte numret ni skall ringa till ställplatser eller service.

Utgivningsbevis 2017-009 Ansvarig utgivare: Gomer Swahn - Logga ut