JP Ajax Search Mobile

Mötesplats för livsnjutare på hjul!

Oseriös bilvärdering på nätet?

Tänker du sälja din person- eller husbil kan det kanske kännas lockande att få en oberoende värdering. Sedan 2014 har det dykt upp flera företag som via sin nättjänst erbjuder sig att värdera din bil, oftast gratis.

Klickar du dig runt på de här sidorna och beställer tjänster utan att först läsa avtalen och förstå vad du gör kommer fakturan som ett brev på posten.
Sidorna är finurligt utformade så du i tron att du beställer en gratistjänst i stället beställer något som kan kosta 90 euro eller mer. Ignorerar du fakturan ökar beloppet rejält för varje påminnelse.

Under 2015 tog olika konsumentorganisationer emot över 1500 anmälningar.
De flesta rör sig om två nättjänster carprice.se samt autopriser.net.
De här företagen verkar endast på nätet och har sina baser i Estland. Företeelsen är inget nytt, redan 2008 stämde KO ett liknade företag inför Marknadsdomstolen och vann tvisten där.
Ovanstående bolag har figurerat i anmälningar sedan 2014.

Bolagens säte i Estland samt ständiga ändringar i webbinformationen gör att det är mycket svårt att få rätt mot företaget eller föra en dialog.
Har du gått på den här bluffen kan du inte bara låta bli att betala, ofta följs en obetald faktura av ett snabbt inkassoförfarande.

Har du beställt en värdering i tron att den var gratis skall du bestrida både faktura samt eventuella inkassokrav skriftligt. Se till att du dokumenterar ordentlig med kopior osv.
Har du bestridit måste företaget stämma dig inför domstol och där bevisa att du verkligen beställt tjänsten och att du var medveten om att det kostade pengar.
Fler av anmälningarna rör minderåriga som fått fakturor och krav från dessa företag.


070-466 90 85

Husbilskompisar AB | 556434-2425
Stigen 1, 776 34 Hedemora
E-post: kansliet[at]husbilskompisar[dot]se
Support på portal & forum e-post och telefon vard. 9-19
Telefon: 010 - 220 30 02

Numret går till Husbilskompisar webbadministratör. Detta är inte numret ni skall ringa till ställplatser eller service.

Utgivningsbevis 2017-009 Ansvarig utgivare: Gomer Swahn