JP Ajax Search Mobile

Mötesplats för livsnjutare på hjul!

Nomadliv i konkurs!

I februari 2015 inledde Husbilskompisar ett samarbete med tidningen Nomadliv.
Det gick i stort sett ut på ett utbyte av artiklar och reklamplatser.
Nomadliv var en tidning som stod ut i den flora av husbilsrelaterade skrifter som ständigt ökar.
För oss på HK kändes det naturligt att välja just Nomadliv då både formgivning och innehåll andades den kvalitet vi själva strävar efter att uppnå.

Vad som hänt och hur konkursen blivit ett faktum överlåter jag till Margareta Jonilson att berätta. I slutet av artikeln hittar du ett pressmeddelande från Nomadliv.

Under våren, sommaren och hösten har Husbilskompisar gjort det vi kan för att stötta tidningen. Nomadliv deltog i vår monter på Elmia utan kostnad.
Jag vill tacka HKs skribenter och fotografer som tillsammans med mig valde att stötta Nomadliv. Tack Björn Ros, LG och Mia Gunnarsson samt Jorma Valkonen. Det gjorde vi alla genom att tillhandahålla redaktionellt material och bilder utan någon form av ersättning. I sista numret var det fem artiklar som kom från Husbilskompisar.

Det känns givetvis tungt nu när konkursen är ett faktum och tanken går i första hand till alla de trogna läsare som trott på och stöttat tidningen med en prenumeration.
Kvalitet kostar och är kanske inte alltid så lätt att marknadsföra.

2015-11-13
Text och bild: Gomer

070-466 90 85

Är du inloggad på forumet kan du kommentera artikeln HÄR!

 

Pressmeddelande från Nomadliv.

Nomadlivs utgivare i konkurs
Skildra AB, med säte i Karlstad, har på egen begäran försatts i konkurs vid Tingsrätten i Värmland. Därmed upphör åtminstone temporärt utgivningen av livsstilsmagasinet Nomadliv för husbilsåkare.
- Vi hoppas att konkursförvaltaren hittar den lösning för magasinet som vi själva har misslyckats med, säger utgivaren Margareta Jonilson.


Skulderna i konkursboet uppgår till 1 667 270 kronor, varav 678 150 kronor utgörs av prenumerationsskulden till Nomadlivs prenumeranter. I övrigt drabbas framförallt ett tryckeri och ett telemarketingföretag samt ett företag utanför branschen. Där finns också en tvistig skuld till en tjänsteleverantör.
- Vi beklagar givetvis den här situationen djupt, säger Margareta Jonilson, som har drivit Skildra i tjugo år. Det är förfärligt att både andra företag och privatpersoner drabbas.


- Men det är ju inte heller så att vi som har jobbat med Skildra i alla dessa år går lyckliga ur konkursen.
- De senaste sju åren med företaget har kostat oss värdet av två försålda privata fastigheter, däribland hälften av en sommarstuga med strandtomt i Vänern, de har kostat oss 12-14 timmars arbetsdagar med ytterst blygsamma löneuttag, och slutligen gick verksamheten hårt åt min hälsa och där blev vi tvungna att sätta gränsen.
- När det börjar handla om livet för företaget eller en själv blir valet ganska tvingande.
Satsningen på Nomadliv såg till en början ut att bli räddningen för ett medieföretag som i många år har varit verksamt i en bransch som är i fritt fall. Försäljningen av prenumerationer överträffade all förväntan och framgången såg så sent som för ett drygt halvår sedan ut som ett faktum.
- Men sedan kom verkligheten ikapp oss. Vi har gjort egna misstag, vi har råkat ut för smällar som vi inte kunde förutse, men framförallt hände det klassiska: Vi växte för fort och hade för dåligt på fötterna från början, vi hade för svagt startkapital och därmed dålig uthållighet, konstaterar Margareta Jonilson.


Men Nomadliv behöver inte vara ett minne blott. Det finns för närvarande en intressent som diskuterar en fortsättning med konkursförvaltaren.
- Vi har själva sökt med ljus och lykta efter nya lösningar, som nytt kapital, nya ägare eller fler samarbetspartners, men inte lyckats. Nu finns det en eventuell köpare och då har vi framfört önskemål om att denne övertar prenumerationsskulden och alltså ser till att de prenumeranter som har betalat för allt mellan en och sju tidningar fortsätter att få dessa. Det ingår också i diskussionen att vi som skapade Nomadliv fortsätter att leverera material till magasinet och säkrar kvalitén på läsupplevelsen.


- Men den ekonomiska uppgörelsen avgör inte vi, konstaterar Margareta Jonilson.
Det är en diskussion mellan konkursförvaltaren och intressenten.

Husbilskompisar AB | 556434-2425
Stigen 1, 776 34 Hedemora
E-post: kansliet[at]husbilskompisar[dot]se
Support på portal & forum e-post och telefon vard. 9-19
Telefon: 010 - 220 30 02

Numret går till Husbilskompisar webbadministratör. Detta är inte numret ni skall ringa till ställplatser eller service.

Utgivningsbevis 2017-009 Ansvarig utgivare: Gomer Swahn - Logga ut