JP Ajax Search Mobile

Mötesplats för livsnjutare på hjul!

Kompisträff på Bauergården

Så var det dags för årets tredje kompisträff! Den här gången har 36 ekipage samlats på Bauergården i Bunn utanför Jönköping. Initiativtagare och träffgeneral är som vid vårträffen Jens Jernmark.
Den här gången har han till sin hjälp Bauergårdens egen husbilsambassadör och marknadsförare, Anders Waldman. Bauergården ägs av Anders Lindahl som även sponsrat själva träffen.

BunnJens Jernmark och Anders Waldman

Man börjar med att räkna in alla ekipagen, totalt 35 husbilar och 70 personer därefter dukas det upp för ett knytiskalas på fredagen.
Efter maten underhåller Anders Waldman med anekdoter och berättelser. Lördagen bjuder på tipspromenad och båtsafari, sedan avslutar man lördagen med att tillsammans avnjuta ett antal av den läckra och omtalade Bunnkräftan.

Bunn2

Så här beskriver Anders Waldman kräftan från Bunn.
”Kräftorna som fångas i sjön Bunn håller mycket hög kvalitet. Det beror i huvudsak på två förutsättningar: Vattnet och tillagningen. Vattnet i sjön Bunn är mycket rent och används av flera som dricksvatten. Bottnen saknar i stort sett dy vilket minimerar risken för dyig bismak. När det gäller tillagningen blir det betydligt svårare att få fram ett svar om anledningen till den delikata smaken.

Min sagesman, vars fångst och tillagning gjorde att hustru Ewa och jag för ett par år sedan unisont utnämnde Bunnkräftan till den godaste insjökräfta vi smakat, blev både fåordig och inåtvänd när jag ville diskutera hans uppenbart hemliga tillagningsteknik. Han hade ärvt receptet från sin mor och var alls inte beredd att läcka dylik information som i sekretesshänseende uppenbarligen låg på samma nivå som statshemligheter dvs med dubbel sekretess.”

Bunn4

Text: , Anders Waldman
Bild: Gomer

Husbilskompisar AB | 556434-2425
Stigen 1, 776 34 Hedemora
E-post: kansliet[at]husbilskompisar[dot]se

Utgivningsbevis 2017-009 Ansvarig utgivare: Gomer Swahn - Logga ut