JP Ajax Search Mobile

Mötesplats för livsnjutare på hjul!

Kanon-Kurt skalar upp sin anläggning

Försäljningen av husvagnar och husbilar i Ludvika har slagit rekord på rekord och antalet campare har ökat stadigt under de senaste åren.
Inte minst på grund av covid-pandemin som gjort att fler väljer att semestra på hemmaplan.
Fler campingfordon på vägarna medföljer att service- och verkstadsbesök ökar.
På Kanon-Kurt i Ludvika bygger man just nu ut och moderniserar anläggningen för att bemöta kraven och den ökade efterfrågan.

 

Det är nu mitt i vintern. Snön ligger överallt, pandemin pågår fortfarande och maskinerna rullar hos Kanon-Kurt i Ludvika för att påbörja grävningsarbeten inför utbyggnaden.


Att öka servicegraden och förbättra kundupplevelsen är det främsta argumentet till den utbyggnad som nu sker.
—Våra kunder är det viktigaste vi har. Att äga en husvagn eller husbil innebär att man behöver har en bra kontakt med verkstad och service. Här vill vi att våra kunder ska känna sig trygga och kunna erbjuda en totallösning för våra kunder, säger Per Lodén, VD på Kanon-Kurt.


Utbyggnaden innebär att Kanon-Kurt i Ludvika får tre stycken nya hallar för motorservice samt ytterligare fem stycken nya hallar för bodelsarbeten. Det innebär att Kanon-Kurt kommer att ha tretton stycken verkstadsplatser. Även utrymmen för utökat reservdelslager kommer att byggas i anslutning till de nya hallarna.
—Vi kommer kunna utföra alla typer av jobb på husbilar samt husvagnar och ger oss en ökad kapacitet och service. Det som blir nytt för oss är att vi nu även kommer kunna utföra chassi-arbeten. Det vill säga att vi kan göra motorservice, kamremsbyten, hjulinställningar med mera. Det blir ett helt nytt affärsområde för oss fortsätter Per Lodén.


Ytan på fastigheten ökar med strax under 900m2 samt att ytan utvändigt för parkering och uppställningsytor ökar med 5200m2.
Hela den totala investeringen är den största i Kurts Husvagnars historia och den slutliga kostnaden beräknas landa runt 25 miljoner kronor.


—Tyvärr är vi något försenade men bygget väntas stå klart i slutet av augusti 2022. AEB Anläggningsentreprenader AB utför en så kallad totalentreprenad och kommer sköta hela utbyggnaden.
De är redan igång och vi ser att de håller ett högt tempo vilket vi såklart är superglada för, fortsätter Per Lodén.

Text: Kurts Husvagnar
Bild: Jojje Pettersson
Publicerad 2022-01-27

Husbilskompisar AB | 556434-2425
Stigen 1, 776 34 Hedemora
E-post: kansliet[at]husbilskompisar[dot]se
Support på portal & forum e-post och telefon vard. 9-19
Telefon: 010 - 220 30 02

Numret går till Husbilskompisar webbadministratör. Detta är inte numret ni skall ringa till ställplatser eller service.

Utgivningsbevis 2017-009 Ansvarig utgivare: Gomer Swahn