JP Ajax Search Mobile

Mötesplats för livsnjutare på hjul!

Jörgen Andersson blir ny VD på Husbilslandet

Husbilslandet har rekryterat Jörgen Andersson till ny VD. Han kommer närmast från Varnumhälsan och har lång erfarenhet inom ledarskap och arbetsmiljö.

- Det är ett jättespännande företag att få jobba i och jag ser fram emot att få utveckla mig själv och bidra med mina erfarenheter i en helt ny bransch, säger han.

De senaste åren har Husbilslandet expanderat kraftigt. Verksamheten har utvecklats och personalstyrkan har utökats. Som ett led i den utvecklingen och för att få den nya organisationen att sätta sig har ledningen gemensamt beslutat att ta in extern kompetens. Rekryteringen av ny VD har pågått under hösten och vid årsskiftet blev det klart.

- Vi fastnade för Jörgen Andersson som person och vi är övertygade om att hans breda erfarenhet av personal- och ledningsfrågor kommer att vara värdefulla för oss på Husbilslandet. Vi känner oss väldigt nöjda med rekryteringen, säger försäljningschef Jonas Pettersson.
Jörgen Andersson har rötterna i Frändefors och är numera bosatt i Blombacka utanför Molkom, men har under många år bott och varit verksam i Kristinehamn.

- Jag gjorde värnplikten i Kristinehamn 88-89 och fortsatte sedan på den banan, berättar han.
Jörgen Andersson arbetade som yrkesofficer på A9 i Kristinehamn fram tills att regementet flyttade till Boden 2005. Under sina år inom det militära var han främst verksam inom stab och ledning.
Under många år har även Jörgen Andersson arbetat med personalfrågor inom Arbetsförmedlingen, med placeringsort i Karlstad.

Jörgen Andersson har i sina tidigare roller jobbat mycket med organisationsfrågor och med att få chefer och ledningsgrupper att arbeta mot samma mål.

- Det är lätt att man fastnar i siffror i Excelblad. Men jag är intresserad av vad som finns bakom siffrorna och hur personalen mår, säger han och betonar att god kommunikation och arbetsmiljö är av stor vikt för att uppnå bra resultat.

Jörgen Andersson tycker att det ska bli spännande att upptäcka en helt ny bransch. Han är ödmjuk inför sin nya roll och menar att han inledningsvis kommer att lägga mycket tid på att lära känna personalen och sätta sig in i verksamheten.

- Först då kan jag se vad som fungerar bra och vad vi kan göra annorlunda.
Han tycker också att det ska bli intressant att få jobba med fritidsfordon.

- Jag ser fram emot att få vara med och sälja in drömmar hos människor som kanske sålt sitt hus, flyttat till mindre boende och köper en husbil. Det ska bli jättekul!

Har du några egna campingerfarenheter?
- Jag växte upp med husvagn och vi campade ofta på Skrea camping i Falkenberg. Vi var 7 stycken i familjen som trängde ihop oss. Jag och styvbrorsan fick ofta tälta utanför, eftersom alla inte fick plats i husvagnen, säger Jörgen Andersson och skrattar.

Jörgen Andersson tillträder som VD den 18 februari. Nuvarande VD Nils-Olof Pettersson ingår fortsatt i ägartrion tillsammans med Niklas Olsson och Jonas Pettersson. Han kommer även fortsättningsvis att vara verksam i företaget.

Text & Bild: Husbilslandet

Publicerad 2020-01-24
Husbilskompisar AB | 556434-2425
Stigen 1, 776 34 Hedemora
Telefon: 010 - 220 30 02
E-post: kansliet[at]husbilskompisar[dot]se
Support på portal & forum e-post och telefon vard. 9-19
Utgivningsbevis 2017-009 Ansvarig utgivare: Gomer Swahn