JP Ajax Search Mobile

Mötesplats för livsnjutare på hjul!

First Camp går in i Norge

Skandinaviens största campingkedja, First Camp, gör nu sitt första förvärv i Norge. Kedjan har redan 58 destinationer i Sverige och Danmark och förvärvar nu Norsjø Ferieland i Telemark i sydvästra Norge.

First Camp har redan idag en stark relation med Norge, genom de tiotusentals norska campare som campar på First Camps svenska och danska destinationer varje år. Dessutom är bolagets huvudägare, Norvestor, baserad i Norge. Nu etableras alltså kedjans första destination i Norge.

”Vi har tittat på den norska marknaden ett tag och det känns fantastiskt kul att Norge nu blir vårt tredje land. Norska campare är redan idag en viktig målgrupp för oss och nu kan vi erbjuda dem ett First Camp-alternativ även på hemmaplan. Detta är vårt första steg mot att bli en stor campingkedja även i Norge”, säger First Camps VD Johan Söör.

firstcamp 4

First Camp har ambitionen att växa kraftigt i Norge de närmaste åren och siktar på att ha ett tiotal destinationer i Norge inom tre-fem år.

”Det blir allt viktigare i campingbranschen att ha en stor bokningskanal online, och First Camps hemsida är redan idag den största bokningskanalen för camping och stugboende i Skandinavien. Tack vare denna starka position och First Camps välkända varumärke kan nya gäster hitta till de campingar vi förvärvar”, säger Ola Bååth, investeringschef i First Camp.

Norsjø Ferieland som nu förvärvas har 260 campingtomter, 32 stugor, restaurang och Norges enda ziplinebana för wakeboard, där även VM hållits. Tack vare campingens läge lockar den gäster både från det norska västlandet och Osloregionen. First Camp tillträder campingen i februari. Nuvarande ägare, Vebjørn Hagen och Marita Veum, kommer att fortsätta arbeta inom First Camp.

firstcamp

First Camp har växt rekordsnabbt de senaste åren, och har gått från 120 miljoner SEK och 20 destinationer i Sverige, till att nu ha 59 destinationer i Sverige, Danmark och Norge. Förvärvet av Norsjø Ferieland och övriga förvärv de senaste månaderna ger bolaget en samlad årlig omsättning på över 900 miljoner SEK.

Text & Bild: First Camp
Publicerad 20220210

Husbilskompisar AB | 556434-2425
Stigen 1, 776 34 Hedemora
E-post: kansliet[at]husbilskompisar[dot]se

Utgivningsbevis 2017-009 Ansvarig utgivare: Gomer Swahn - Logga ut