JP Ajax Search Mobile

Mötesplats för livsnjutare på hjul!

Exide och Tudor storsatsar på fritidsfordon

Exide Technologies, som är en ledande global leverantör av batterier och lösningar för lagrad energi, genomför nu en stor uppfräschning av sitt populära båt- och fritidssortiment.
Det nya batterisortimentet blir först på marknaden med båda verifikationerna från brittiska branschorganisationen National Caravan Council (NCC) och godkännanden från världsledande certifieringsorganet DNV-GL för batterierna AGM och GEL. Lanseringen sker nu i början av säsongen när efterfrågan och behovet är som störst.


– Säsongens nya produkter är framtagna för att förenkla informationen och öka konsumentens engagemang. Batterierna kommer i en ljus färgpalett, där kontrasterande silver används för att framhäva premiumstatusen i AGM- och GEL-teknologierna. Nya ikoner visar vilka fordonstyper batterierna kan användas till, allt för att försäkra konsumenten om att de valt rätt batteri för sitt behov, säger Tor Enlid, Marketing manager, Exide Technologies Nordic.

I det nya sortimentet finns Exide Start, Start AGM, Dual, Dual AGM, Equipment och Equipment GEL. Modellerna Start och Start AGM är utformade för att starta motorn. Dual och Dual AGM är designade för att täcka alla dina energibehov från en enda batteribank. Equipment och Equipment GEL är gjorda för krävande elektrisk utrustning. AGM OCH GEL är ventilreglerade batterier med hög säkerhet och utan fri syra. Det nya sortimentet är tillgängligt omgående, perfekt för de konsumenter som funderar på att köpa före säsongen tar fart.

Exide och Tudor är originaltillverkare av batterier till flera stora båt- husvagns- och husbilstillverkare, och man har ett rykte som marknadsledande inom kvalitet och pålitlighet hos sina produkter. Eftermarknadssortimentet för AGM- och GEL-batterierna har certifiering från DNV-GL. Det är det högsta godkännandet för marina produkter och betyder att batterierna är säkra och pålitliga att använda till sjöss. Det nya sortimentet är också verifierat av National Caravan Council (NCC), en trovärdig auktoritet bland husvagns- och husbilsägare. För återförsäljare hjälper godkännanden och verifikationer till för att etablera expertis och visa att de tillhandahåller kvalitet och produkter som håller länge.

De nya etiketterna har en QR-kod som tar dig till en mobilanpassad produktsida på exide.info, där slutkonsumenter och yrkesmänniskor kan hitta mer information och försäkra sig om att de valt rätt batteri. Exides nya verktyg för att hitta rätt batteri lanseras snart och kommer innehålla en sökfunktion för båt och fritid, där batterier kan väljas utifrån energibehov, elektrisk konfiguration och användningsförhållanden. Den kan också uppskatta energikraven om dessa inte redan är kända.

Text & Bild: Exide Technologies
Husbilskompisar AB | 556434-2425
Stigen 1, 776 34 Hedemora
E-post: kansliet[at]husbilskompisar[dot]se
Support på portal & forum e-post och telefon vard. 9-19
Telefon: 010 - 220 30 02

Numret går till Husbilskompisar webbadministratör. Detta är inte numret ni skall ringa till ställplatser eller service.

Utgivningsbevis 2017-009 Ansvarig utgivare: Gomer Swahn