JP Ajax Search Mobile

Mötesplats för livsnjutare på hjul!

Följ med Martin på äventyr!

Jag träffade Martin på en camperträff nu i September. I brasans sken berättade han om sin kommande resa för en ivrigt lyssnande skara. Martins resa doftade äventyr, nya upplevelser och en och anna god historia som borde berättas.
 
Dagen efter frågade jag om han kunde tänka sig att dela sin resa med landets Husbilskompisar. Sagt och gjort - under vintern och våren kommer det då och då dyka upp berättelser från Martins resor och äventyr.
Gomer Swahn

 traff2

Ett nytt äventyr för mig är på gång. Då jag har haft möjlighet att gå i pension lite i förväg så finns nu tiden att i lugn och ro tillbringa vintern på sydliga breddgrader, nämligen i Marocko. Efter ett yrkesliv som främst resande säljare inom olika branscher och ett krav att alltid prestera resultat samt besöka ett antal kunder per vecka känns det verkligen skönt att nu kunna ta dagen som den är och bara ha en grovplanering att utgår ifrån.

bil

Aladdin IV som mitt ekipage heter är en Toyota Hilux med en Easy Camper som jag köpte för dryga 3 år sedan och som ger en bekväm tillvaro med dusch och toalett m.m. Utrustad med 100 AH LifePod4 batteri och tillräckligt med solceller så ska jag nog klara av att driva kylskåpet på solenergi.

Det kommer troligtvis bli lite krångligt att hitta platser i Marocko att fylla gasolen på. Det blir dock en fråga när jag väl är ditkommen. I övrigt så har det de senaste 2 åren endast blivit resor inom Sverige i coronatider för att trimma in campern och upptäcka vad som behöver korrigeras och kompletteras.

resvag

Den 19 oktober går ”startskottet” och den enda planeringen jag har är att på vägen söderut besöka vänner i Holland, Belgien och England. Andra veckan i november måste jag bestämma mig om det blir färjan från södra Frankrike till Marocko eller om Spanien/Marocko kommer överens om att öppna upp färjelinjen över Gibraltar sund igen så att jag kan ta den lite enklare vägen till Marocko. I övrigt är den enda planeringen att tillbringa 3 månader för att upptäcka Marocko och ta det lugnt hemåt under februari-mars genom bland annat Portugal för att landa hemma igen före Påsk 2022.

Det var ju helt klart ett tag sedan jag var i Marocko, nämligen hösten 1978, då jag som 19 åring liftade genom Europa för att avsluta hösten med 2 veckors vistelse i Tanger. Från mina resor och boende i Israel, Tunisien samt Iran så trivs jag med ökenlandskap och ser verkligen fram emot att upptäcka Atlasbergen och Sahara. Att ha god tid att förhoppningsvis komma närmare marockanska landskap, folk och kultur ser jag fram emot. Det kommer naturligtvis även bli mycket umgänge med ”fellow travelers” från hela världen.

Jag tänker mig att dela med mig av platser och kanske ett och annat tips samt guldkorn på min resa. Så välkommen att följa mig här på Husbilskompisar.se samt även på Instagram ”steinkampmartin”.

Hälsningar,
Martin Steinkamp

Vinjettbild & Ingress: Gomer Swahn
Text & resterande bilder: Martin Steinkamp
Publicerad 2021-10-12

Husbilskompisar AB | 556434-2425
Stigen 1, 776 34 Hedemora
Telefon: 010 - 220 30 02
E-post: kansliet[at]husbilskompisar[dot]se
Support på portal & forum e-post och telefon vard. 9-19
Utgivningsbevis 2017-009 Ansvarig utgivare: Gomer Swahn