JP Ajax Search Mobile

Mötesplats för livsnjutare på hjul!
 • 07BSR PU
 • 04Codat PU
 • 01Husvagnssvensson PU
 • 06Qstar PU
 • 09ForsbergsPU02
 • 05Autohallen PU
 • 08AdriaPU01
 • 11Midland PU
 • 12Swift PU
 • 10Bossings PU
 • 02TumboPU01
 • 03Assistansbolaget PU
Hemester i Dalhalla – unik möjlighet för gäster i närområdet
Sommaren i Dalhalla blir inte som planerat. Sveriges vackraste utomhusarena kommer att eka tom i juni på grund av framflyttade konserter. Nu erbjuds gäster i närområdet den unika möjligheten att uppleva Dalhalla på ett helt unikt sätt enligt konceptet Hemester i Dalhalla.

Dalhalla är inte bara en omtalad och omtyckt konsertarena med fantastisk akustik och resonans, utan också en exotisk plats som många drömmer om att få uppleva och besöka. Den 6 juni öppnar Dalhalla helt unikt upp portarna för Hemsesterfirare. Ett erbjudande som riktar sig till gäster i närområdet om att ta chansen att uppleva Dalhalla på ett unikt sätt. För första gången erbjuds gästerna att bo nere i Dalhalla-arenan i sin husvagn eller husbil. I erbjudandet ingår också ett besök i backstageområdet och en 3-rättersmiddag i Dalhallarestaurangen.

För att erbjuda detta helt riskfritt och undvika eventuell smittspridning är erbjudandet begränsat och riktar sig till de som bor i närområdet eller som kan resa till Dalhalla utan att bryta mot reserekommendationer. Det erbjuds endast 20 anvisade ställplatser och max 40 gäster kommer att få vistas i arenan tillsammans med personal.

Text & Bild: Dalhalla
Publicerad 2020-05-20
Campout har tagit fram branschens första miljökompenserade toalettpapper för mobilt campingliv:
-        Anpassat för mobila toaletter då det enkelt löses upp i avfallstanken.
-        Smart förpackning/förvaring med en rund lucka på baksidan så man enkelt kan ta ut en rulle i taget.
-        Lägg tillbaka den tomma papprullen i boxen för senare återvinning av allting samtidigt.
-        Prisvärt och miljökompenserat alternativ till övriga inplastade varianter på marknaden.
-        10% av vinsten för varje såld förpackning går oavkortat till:
https://onetreeplanted.org/ för plantering av nya träd!
 
Varje förpackning innehåller 4 rullar med dubbla lager och 250 ark.

Text & Bild: Campout
Publicerad 2020-05-20

Välkommen att ta med husbilen till Elmia vid ert nästa mässgenomförande! Från och med slutet av maj kommer det finnas 20 ställplatser tillgängliga när ni besöker Elmia och Jönköping.

Ställplatserna är öppna året runt för såväl turister som för er utställare och besökare till Elmia.

Platserna är utrustade med el samt en servicestation med färskvatten och tömning av grå- och svartvatten. Betalning görs enkelt direkt på plats via en betalstation.

– Det känns både roligt och naturligt att vi på Elmia kan ha ställplatser så nära anläggningen. Inte bara för besökare och utställare, utan även för alla som besöker Jönköping eller är på genomfart via E4, säger Klas Brandt, affärsområdeschef, Elmia.

Jönköping är i behov av fler ställplatser och då passar det att Elmia, som varje år även arrangerar Elmia Husvagn Husbil, anlägger detta, fortsätter han.

– Jönköping har under de senaste åren ökat sin populäritet som turiststad. Med Elmias läge nära Vättern och Rosenlunds bankar plus närheten till centrum är det här väldigt attraktiva ställplatser. Dessutom i direkt anslutning till Sveriges viktigaste gatukorsning, där E4:an möter riksväg 40, avslutar Klas Brandt och hälsar er varmt välkomna att nyttja ställplatserna vid nästa Jönköpingsbesök.

Text & Bild: Elmia
Publicerad 2020-05-14

I morgon lördag 16 maj kommer TV4 Nyhetsmorgon med programledare Jenny Strömstedt bland annat att handla om husbilar och husvagnar.
På plats i studion finns Lars Bergholm, VD på Bergholm Försäljning AB, som kommer att visa en husvagn och en husbil från tyska Knaus.
– Det roliga är att vi åker dit och visar fordonen live i direktsändning, säger Lars Bergholm.
 
Bakgrunden till programinslaget om camping är att TV4 Nyhetsmorgon, i morgon lördag, kommer att fokusera en hel del på hur vi ska semestra i sommar nu när Covid-19 sätter stopp för utlandsresor.
Då är camping med husvagn och husbil givetvis självklara alternativ. I inslaget kommer Lars Bergholm att guida Jenny Strömstedt och ungefär en miljon TV-tittare i såväl en husvagn (Südwind 650 PXB) som en husbil (Sun I 900 LEG) från Knaus.
– Det är alls inga extrema modeller: de är mycket populära och ett stort antal av dem rullar redan på våra svenska vägar. Deras rymlighet och design gör sig dessutom mycket bra i TV, säger Lars Bergholm.
 
I inslaget kommer Lars också att rekommendera tittarna att upptäcka sina nära omgivningar.
– Det finns massor av smultronställen som vi inte tar oss tid att besöka för att de ligger alldeles för nära hemmet. För egen del har min familj hittat en favoritplats alldeles vid Vänern endast åtta mil hemifrån. Dit åker vi ofta numera.
 
En annan sak som säkert också kommer att lyftas fram är att hyra husbil.
– Ja, här har efterfrågan fullständigt exploderat den senaste tiden och det som är extra spännande med detta är att det är helt nya målgrupper som börjat intressera sig för dessa fordon.
Hyra och semester på ”hemmaplan” hänger även ihop med att semester i husbil är ett mycket klimatsmart alternativ, vilket Lars också hoppas få möjlighet att prata om.
 
Lars och en kollega åker till Stockholm från Kristinehamn under fredagen.
– Vi har med oss en del rekvisita som vi kommer att sätta upp i anslutning till fordonen. Sedan sover vi i husbilen över natten och så är vi klara för direktsändningen någon gång mellan 8.00-10.00.
– TV4 har en preliminär mer exakt tid och den är 8.45, avslutar Lars.

Text & Bild: Bergholm
Publicerad 2020-05-15
Vi har gjort vad vi kan för att ta reda på fakta, redan förra fredagen ringde vi Folkhälsomyndighetens infotelefon 113 13 och bad om vägledning för resor med husbil inom landet. Svaret blev.
”Det finns inga särskilda restriktioner för husbilar eller camping, läs våra allmänna rekommendationer”

I måndags gick samma myndighet tillsammans med socialstyrelsen ut med en rekommendation att man inte skulle göra några onödiga resor.
Då skrev vi mail till respektive myndighets pressavdelning. Så här ställde vi frågan i mailet.

Hej

I ett inlägg på SVTs nyhetssida vädjar Taha Alexandersson från Socialstyrelsen att vi skall hålla oss hemma i Påsk.
Att hålla sig hemma är ju ett vitt begrepp.

Husbilskompisar är landets största sociala nätverk för husbilsåkare.
Facebook, 28 500 medlemmar, Forum 18 000 samt nyhetsbrev ca 24 000

Många ställer på sina husbilar innan påsk.
Många tänker ge sig ut på vägarna.
Det finns ca. 100 000 husbilar i Sverige.
Många är i riskgruppen 70+
Många har underliggande sjukdomar.
En husbil är i stort sett självförsörjande med eget kök, toa, kyl & frys samt dusch.

Vi har låst ett inlägg överst i gruppen som jag bifogar men vi känner att vi inte riktigt gjort allt vi kan för att informera.
Därför ringde jag er i fredags, där fick jag bara beskedet, inga restriktioner råder för husbilar eller campingar.

Vi vore oändligt tacksamma om vi kunde få råd, vägledning och hjälp med att gå ut med en vettig information hur man skall förhålla sig som husbilist den närmsta framtiden.
Hör gärna av er till mig om ni känner att ni har något som ni vill informera den här gruppen om.
Vi har även en nyhetsportal där vi kan lägga in en artikel som vi även låser i forum och på FB.

31 mars fick vi ett svar från Socialstyrelsen med följande innehåll.

Hej, vi är glada för all den hjälp samhället kan få för att minska smittspridningen. Folkhälsomyndighetens råd bygger i mångt och mycket på frivillighet, på sunt förnuft och på omtanke om andra, inte på förbud. Men vill ni ha bra argument finns färdiga texter under rubriken Information till resenärer på deras frågor och svar
 
https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/fragor-och-svar/
 
Med vänlig hälsning, Peter
 
Särskild organisation
Kommunikation 
SOCIALSTYRELSEN
106 30 Stockholm
Växel 075-247 30 00
www.socialstyrelsen.se

Folkhälsomyndigheten svarade idag 3 april med följande information.

Hej

Tack för ditt mejl.
Läs mer här i våra allmänna råd, https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2020/april/nya-allmanna-rad-hall-avstand-och-ta-personligt-ansvar/

Vi kan tyvärr inte ge råd i enskilda fall och situationer.

Folkhälsomyndigheten uppdaterar kontinuerligt sin hemsida med information om coronavirussjukdom covid-19. Vi har samlat frågor och svar här:
https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/smittsamma-sjukdomar/coronavirus/fragor-och-svar-om-nytt-coronavirus/

Vänliga hälsningar
Arbetsgruppen för coronavirussjukdom covid-19
FolkhälsomyndighetenDet här är den information och vägledning vi fått så här långt, den enda slutsatsen vi lyckats dra är, det finns inga restriktioner runt husbilar eller camping men håll er uppdaterade på informationssidorna från myndigheterna.
Den information som finns allmänt är att man inte i onödan bör resa utanför den region där man är skriven. Detta för att inte belasta sjukvården i andra regioner om något händer.
Vad som är rätt eller fel? Förmodligen är det ingen som vet. Det vi däremot vet är att det inte är förbjudet att ta en tur i din egen region med din husbil.

OBS! Uppdaterad information 2020-04-09

Enligt SVT-nyheter idag kommer Tegnell med nya rekommendationer.
Nu bör vi undvika onödiga resor även inom den egna regionen!
Vi citerar uttalandet i SVT:

Under Folkhälsomyndighetens dagliga presskonferens uppmanade Tegnell svenska folket ännu en gång att fundera på om det är nödvändigt att resa, även inom den egna regionen, i påsk. 

Vi har skrivit ihop några funderingar om du tänker ge dig ut i helgen eller till Påsk.
Vi vill understryka att detta inte är några regler, inte ens rekommendationer utan en fundering runt sunt förnuft från en husbilskompis till en annan.

 • Håll er hemma om någon av er inte känner sig på topp, kanske lite feber, hosta, en början till förkylning?
 • Ta inga långturer, håll er inom er egen kommun eller kranskommunerna så ni inte belastar sjukvården i andra regioner om något händer. Dessutom är det nära hem om någon av er blir dålig.
 • Parkera inte för tätt, minst 4 meter mellan bilarna. Gärna mer
 • Är det bara en av er som kan köra husbilen, fundera på om ni skall stanna hemma. Om chauffören insjuknar akut, hur skall den andre ta hem sig och husbilen? Ha en reservplan om ni åker ut.
 • Se till att ni har bunkrat i bilen så ni slipper besöka butiker i grannkommuner i onödan.
 • Använd er egen toalett och dusch. Undvik servicehus så långt det går.
 • Laga mat och diska i bilen, undvik de allmänna utrymmena i servicehusen.
 • Umgås med andra utomhus, inte i eran eller andras bilar. Håll det avstånd till andra personer som rekommenderas av myndigheterna.
 • Var noga med handhygienen, tvätta händer ofta och noggrant.
 • Informera nära och kära om era planer och vart ni åker.
 • Läget runt pandemin ändras ofta och med kort varsel. Se till att ni kan hålla er informerade om dagsläget via radio, TV eller internet under resan. En rekommendation kan plötsligt ha blivit ett förbud så håll koll ofta.


Som sagt, det här är bara en fundering från en husbilist till en annan.
Håll koll på informationen från myndigheterna och följ de rekommendationer eller förbud som kommer till.
Ta hand om er oavsett om ni är hemma eller rullar kortare bitar.

Text & Bild: Gomer

Publicerat 2020-04-03
Uppdaterad 2020-04-09

Husbilskompisar AB | 556434-2425
Stigen 1, 776 34 Hedemora
Telefon: 010 - 220 30 02
E-post: kansliet[at]husbilskompisar[dot]se
Support på portal & forum e-post och telefon vard. 9-19
 • 09Assistansbolaget PN
 • 10Codat PN
 • 12Qstar PN
 • 01BSR PN
 • 08TumboPN01
 • 03Forsbergs PN
 • 07Husvahnssvensson PN
 • 06Swift PN
 • 02AdriaPN01
 • 05Midland PN
 • 11Autohallen PN
 • 04Bossings PN
Utgivningsbevis 2017-009 Ansvarig utgivare: Gomer Swahn