JP Ajax Search Mobile

Mötesplats för livsnjutare på hjul!

Fler ställplatser utmed Göta kanal

Göta kanal är en av Sveriges mest älskade turistdestinationer något som också husbilsägarna har upptäckt. "Vi ser en stadig ökning av antalet husbilar som söker sig till kanalens vackra omgivningar", säger Roger Altsäter, vd på AB Göta kanalbolag.

– Efterfrågan har helt enkelt varit större än tillgången.

Därför investerar vi denna säsong i två nya ställplatser samt gör de som redan finns möjliga att förboka på vår hemsida, fortsätter Roger Altsäter. Med förbokning kan gästerna vara säkra på att det finns en ledig plats till dem när de kommer fram. Ställplatserna, som förses med en automatisk bom, erbjuder besökarna en enkel och smidig incheckning.

Med sina 19 mil av naturskönhet har Göta kanal länge varit ett populärt val för såväl inhemska som internationella resenärer. Här möts både fritidsbåtar och kryssningsfartyg av husbilar och campare samt semesterfirare som utforskar området till fots eller på cykel. Göta kanal erbjuder inte bara en resa genom historien med sin gamla slussteknik, utan även en möjlighet att uppleva det bästa av nutida turism med ett brett utbud av aktiviteter och matupplevelser längs vägen. Idag finns ett femtontal ställ- och campingplatser utmed Sveriges längsta turistattraktion.

Nya ställplatser 2024
Ställplats Malfors, Ljungsbro (Öppen fr o m 15 juni)
Ställplats G:a Motala Verkstad (planerad öppning i juli)

Mer information om ställplatser utmed Göta kanal hittar du här!

Publicerad 2024-06-11
Bild: Göta Kanalbolaget

Husbilskompisar AB | 556434-2425
Stigen 1, 776 34 Hedemora
E-post: kansliet[at]husbilskompisar[dot]se

Utgivningsbevis 2017-009 Ansvarig utgivare: Gomer Swahn - Logga ut