JP Ajax Search Mobile

Mötesplats för livsnjutare på hjul!

Upplev Jyllands natursköna miljöer

Både svenskarnas intresse för camping samt försäljningen av husbilar och husvagnar steg kraftigt under 2021. På Stena Lines rutt mellan Halmstad – Grenå åker allt fler mobila boenden över Kattegatt till Jylland. Res med Stena Line i sommar, och upplev Jyllands natursköna miljöer och familjevänliga upplevelser.

Svenskars intresse för camping i Sverige ökade markant i fjol, enligt ny statistik från SCB och Tillväxtverket. Statistik från Riksförbundet visar att även försäljningen av både husbilar och husvagnar steg under förra året. Campingtrenden märks även av på Stena Line, på rutten Halmstad - Grenå, där man kan se att uppemot tre gånger fler bokar plats för sin husvagn eller husbil på färjan i jämförelse med fjolåret.

- Det är glädjande att allt fler svenskar hittar tillbaka till oss och tar med sig sin husvagn eller husbil på vår Stena Nautica som passerar över Kattegatt på sträckan Halmstad – Grenå. Vår färja är ett snabbt, smidigt och trivsamt sätt att resa med bil eller husbil för att komma till nya campingplatser och andra sommarupplevelser i Danmark. Dessutom behövs inget pass för att åka till vårt grannland, något som underlättar i dessa tider av fullbokade passexpeditioner, säger Julia Kronberg, Group Marketing & Acquisition Manager på Stena Line.

Packa bilen, husbilen eller husvagnen och kör ombord på Stena Nautica i Halmstad och var framme i danska Grenå på bara 4 timmar och 35 minuter. Semestern börjar redan ombord på färjan, där passagerarna kan njuta av havsutsikten, fynda i ombordbutiken, ta en avslappnande fikapaus eller äta en bit mat i restaurangen. I biografen rullar filmer och för de små blir lekrummet Happy World ett äventyr.

Grenå med omnejd är ett trevligt, familjevänligt resmål, med mycket att uppleva för stora som små. Ställ husbilen eller slå upp campingtältet på Grenaa Strand Camping och finn ro med havet som utsikt. Campingen är som gjord för barnfamiljer med alla tänkbara faciliteter såsom lekplats, minigolf, pool och en fullspäckad evenemangskalender.

På mindre än en halvtimmes bilfärd tar du dig från Grenå till ett upplevelseäventyr på Djurs Sommerland, Nordens största sommarland. Nytt för i år är att de öppnat ett tionde temaområde: Dinosaurland. De tre nya fartfyllda åkattraktionerna och de 25 verklighetstrogna dinosaurierna gör detta till årets vildaste nyhet!

För de som ytterligare vill utforska vad Jylland har att erbjuda finns här gott om upplevelsecenter, djurparker, museer, aktiviteter och natursköna omgivningar på korta avstånd. Den 25 mil långa kuststräckan slingrar sig som ett blått band längs halvön och intill ligger nationalparker såsom Mols Bjerge som skapats ur glaciärisen, den vackra Randers fjord, där sötvattnet från Gudenå möter Kattegatts salta havsvatten, samt de spektakulära klipporna Karlby & Sangstrup Klinter.

Ett besök i Århus, Danmarks näst största stad och ”världens minsta storstad”, är ett måste. Århus är en dold pärla för många svenskar, men har listats som ett av världens hetaste resmål av New York Times. Här finns en pittoresk historisk stadskärna med förstklassig shopping och ett stort nöjesutbud.

Fem utvalda evenemang på Jylland i sommar:
- Århus har i år förvandlats till en musikstad. Med initiativet Music City Aarhus 22 arrangeras fler musikevenemang än någonsin och på Lille Torv uppträder nya artister varje fredag hela sommaren.
- På Tivoli Friheden i Århus kan du under juli månad uppleva Danmarks största blomsterfestival!
- Njut av somriga livekonserter under bar himmel i Frijsenborg Slotts vackra omgivningar. Mat- och dryckesservering finns självklart att tillgå för en unik helhetsupplevelse i grönskan. 
- På Ebeltofts glasmuseum och glashytta kommer du nära gamla traditioner av glasblåseri, där du får prova på att blåsa ditt eget glas.
- Du behöver inte resa långt för att uppleva ett rikt djurliv! På AQUA Akvarium & Dyrepark, 40 minuters bilresa från Århus, kan du träffa danska djur i sina naturliga omgivningar. 

Text & bild: Stena Line
Publicerad 2022-05-25

Husbilskompisar AB | 556434-2425
Stigen 1, 776 34 Hedemora
Telefon: 010 - 220 30 02
E-post: kansliet[at]husbilskompisar[dot]se
Support på portal & forum e-post och telefon vard. 9-19
Utgivningsbevis 2017-009 Ansvarig utgivare: Gomer Swahn